Σύλλογος Φίλων της Μετάξης «Η Χρυσαλλίδα»

Δελτίο Τύπου

Γιορτές Μεταξιού 2017

Σουφλί, 23Ιουνίου έως 2 Ιουλίου

Δεκατέσσερα και πλέον χρόνια Γιορτές Μεταξιού, γιορτές μνήμης και αναβίωσης, μιας ιστορίας αιώνων.

Μια ιστορία πολιτισμού, κοινωνικής ευημερίας, ανόδου και άνθισης του εμπορίου και της αρχιτεκτονικής, γέννησης εργατικών κινημάτων και διεκδικήσεων.

Μια μεταξένια ιστορία, που σφράγισε με πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση την πόλη του Σουφλίου.

Ιστορία που γράφεται ακόμα και με τις προσπάθειες του συλλόγου Φίλων της Μετάξης «Η Χρυσαλλίδα».

Όλα αυτά τα χρόνια ο σύλλογος, με ημερίδες, ομιλίες, διαγωνισμούς σχεδίου μόδας με βάση το μετάξι, με εκθέσεις και γιορτές, προσπαθεί να αφυπνίσει, να προβληματίσει και να θέσει στόχους, τόσο για τη σηροτροφία και τη μεταποίηση αλλά και για το μέλλον του μεταξιού και της ίδιας της πόλης του Σουφλίου.

Καλοκαίρι 2017 λοιπόν, και στους δρόμους του μεταξιού συναντάμε έναν σπουδαίο ταξιδιώτη. Τον Θάνο Μικρούτσικο, με αποσκευές γεμάτες, ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΞΙ, και συνεπιβάτες του στο όχημα τους: Γιάννη Κότσιρα, Μίλτο Πασχαλίδη, Χρήστο Θηβαίο και Μαριάννα Πολυχρονίδη.

Στο τέρμα της διαδρομής, δηλαδή στο Σουφλί, την Παρασκευή 23 Ιουνίου, η Μεγάλη συναυλία : ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΞΙ, στο Βιομηχανικό Συγκρότημα Τζίβρε και ώρα 9 μ.μ.

Επίσης φέτος, μαζί μας, σύλλογοι, μουσεία και επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής του Σουφλίου, αγκαλιάζουν με δράσεις και στηρίζουν την προσπάθεια του συλλόγου, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί το Μετάξι και να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία.

Ο επισκέπτης της πόλης και των Γιορτών Μεταξιού, θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει: Διαδραστική αναβίωση της παλιάς εποχής με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων και καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων, δράσεις για μικρούς και μεγάλους μοτοσικλετιστές, θεατρικά εργαστήρια, παρουσιάσεις βιβλίων, να ξεφαντώσει στο Πανελλήνιο αντάμωμα χορευτικών συγκροτημάτων, να παρακολουθήσει τις μελέτες και εργασίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Νέου Πανεπιστημίου της Σόφιας. Επίσης πολλά εργαστήρια ζωγραφικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας για παιδιά, αλλά και κινηματογραφικές προβολές, φωτογραφικές εκθέσεις, εκθέσεις μεταξωτών ρούχων, ροκ και έντεχνες συναυλίες όπως ακολουθούν στο αναλυτικό πρόγραμμα.

Ο επισκέπτης θα έχει τη χαρά να ξεναγηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του ιστορικού Βιοτεχνικού Συγκροτήματος Τζίρε, αλλά και σε όλα τα σημαντικά σημεία της πόλης όπως τα μουσεία μας και τα αρχιτεκτονικής αξίας κτήρια μας αφού σε όλα θα υπάρχουν δράσεις και εκδηλώσεις.

Σας προσκαλούμε στις Γιορτές Μεταξιού 2017 για να μοιραστείτε μαζί μας την εμπειρία και να γίνετε κοινωνοί της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και παράδοσης αλλά και να γιορτάσετε, να νιώσετε τους παλμούς των δρόμων του Μεταξιού, που οδηγούν και καταλήγουν στο Σουφλί.

Εμείς συνεχίζουμε την πορεία και χαράζουμε νέους δρόμους του Μεταξιού!

Εσείς θα ακολουθήσετε;

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ
Του Συλλόγου «Η Χρυσαλλίδα.

 

lemot