Επιτυχής έκβαση της Διημερίδας: «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ-Προβολή, Προώθηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων περιοχής Δήμου Σουφλίου»

ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ                                                                                        Σουφλί, 13 Μαρτίου 2022
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Επιτυχής έκβαση της Διημερίδας: «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ-Προβολή, Προώθηση  συγκριτικών πλεονεκτημάτων περιοχής Δήμου Σουφλίου»

 

Με επιτυχία στέφθηκε η διημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Σουφλίου το Σάββατο 12 Μαρτίου(κεντρική ημέρα) με τίτλο  «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – Προβολή Προώθηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων περιοχής Δήμου Σουφλίου». Η διημερίδα έλαβε χώρα στο Μουσείο Τέχνης Μεταξιού ιδιοκτησίας του κυρίου Γιώργου Τσιακίρη, τον οποίο ο Δήμαρχος Σουφλίου ευχαριστεί θερμά.

Διαδικτυακό χαιρετισμό απέστειλε η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, ενώ  τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ. Τσώνης Αθανάσιος, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη της ΑΜΘ, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» κύριος Μιδάλκος Παναγιώτης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Σουφλίου και Περιχώρων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου καθώς και άλλοι παραγωγικοί φορείς της περιοχής.

Η εκδήλωση στηρίχθηκε και κοινοποιήθηκε σε εθνικό επίπεδο από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης « Κλεισθένης» και τον Πρόεδρο αυτής, κύριο Μιχάλη Χρηστάκη Πολιτικό- Διοικητικό Επιστήμονα και Γενικό Γραμματέα του Δήμου Νέας Σμύρνης, τον οποίο η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί για τη βοήθεια και την άμεση  ανταπόκρισή του.

Στη διημερίδα ανέπτυξαν τις ομιλίες τους η Βιολόγος κα Σύλβια Ζακκάκ, εκπροσωπώντας την Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου- Δαδιάς και Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Θράκης, ο Δρ πολιτικός μηχανικός- αρχαιολόγος και Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Αθανάσιος Γουρίδης, ο Ιστορικός-Αρχαιολόγος κ.  Δημήτριος Κουντουράκης, ο εκπαιδευτικός-συγγραφέας και ερευνητής του λαϊκού πολιτισμού της Θράκης κ. Δημήτρης Βραχιόλογλου, η εικαστικός–επιμελήτρια του Λαογραφικού Μουσείου «Τα Γνάφαλα» κα Δήμητρα Μπουρουλίτη και ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι της Αμπέλου και του Οίνου ο Στάφυλος» κ. Πασχάλης Χριστοδούλου.

Με τη συγκεκριμένη πράξη «Προβολή-προώθηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων περιοχής Δήμου Σουφλίου» προβάλλεται η  περιοχή του Δήμου Σουφλίου και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που αυτή διαθέτει με ένα συγκροτημένο και ενιαίο τρόπο, φέρνοντας, πρώτα από όλα κοντά τις διαφορετικές γεωγραφικές ενότητες και πολιτισμικές ομάδες, που στην πραγματικότητα έχουν άγνοια για τους συνδημότες τους, μέσω της προετοιμασίας, έκδοσης και προώθησης έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού.

Το έργο μπόρεσε να πραγματοποιηθεί μέσα από το συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα Leader, με υπεύθυνη Τοπική Ομάδα Δράσης τη Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε., πρόγραμμα το οποίο προσφέρει σημαντικές δυνατότητες για μία εναλλακτική προσέγγιση των αγροτικών περιοχών της Ελλάδας.  

Συγκεκριμένα  προβλέπεται  η έκδοση εντύπων, μονογραφίας ιστορίας και μνημείων της περιοχής στην ελληνική γλώσσα. Εκδόθηκαν τουριστικοί οδηγοί και τουριστικός χάρτης, σε ελληνικά, αγγλικά, τουρκικά και βουλγαρικά, όπου θα περιλαμβάνονται οι τουριστικοί, πολιτιστικοί, οικολογικοί και λοιποί προορισμοί και θεματικά αντικείμενα. Επίσης προβλέπεται  η  ψηφιοποίηση του έντυπου υλικού και η εισαγωγή του στο διαδίκτυο και η έκδοση φυλλαδίων με έξι διαφορετικές ενότητες.

Με το έργο στάθηκε δυνατή η συγκέντρωση πολύτιμου υλικού, κειμένων, πηγών, φωτογραφιών (είναι πολύ σημαντικές οι αεροφωτογραφίες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη διάθεση του Δήμου), η συστηματοποίηση και οργάνωση αυτού του υλικού και η προσφορά του προς τον καθένα που επιθυμεί να γνωρίσει την περιοχή. Κομμάτι του αποτελεί και η συγκεκριμένη διημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Τέχνης Μεταξιού, με θέμα τον τοπικό πολιτισμό-τουρισμό και τις στρατηγικές ανάπτυξής του.

Μέσα από την συζήτηση αναδείχθηκαν όλες εκείνες οι δυναμικές προοπτικές της περιοχής του Δήμου Σουφλίου, που με άξονα πλέον τη διάκριση ως « Καλύτερο Τουριστικό Χωριό- Best Tourism Village” από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και παρακαταθήκη τα εχέγγυα του παρελθόντος, διεκδικεί να πρωταγωνιστήσει αναπτυξιακά και να καταστήσει την περιοχή πόλο έλξης.

Ο Δήμος Σουφλίου μπήκε πλέον στο Παγκόσμιο Τουριστικό Χάρτη και εκδηλώσεις όπως η προαναφερόμενη ημερίδα ανοίγουν νέους ορίζοντες για την περιοχή.

Πέρα από τις αυτονόητες ευχαριστίες προς τους αξιόλογους ομιλητές, ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, εκφράζει για ακόμη μία φορά τις ευχαριστίες του στους συνεργάτες του κ. Γουρίδη Αθανάσιο, κα Τσακαλδήμη Ελένη και κα Παπαβασιλείου Καλλιόπη που εργάστηκαν για να καταξιωθεί ο  Δήμος μας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκδήλωση εδώ

 

Image
We use cookies
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.