Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Σουφλίου

Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Σουφλίου

ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ                                                                                               

Σουφλί, 12 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Σουφλίου.

Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού προέβην η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κυρία Κατερίνα Σακελαροπούλου επισκεπτόμενη τον Δήμο Σουφλίου για τρίτη φορά κατά τη διάρκεια της θητείας της, αυτή τη φορά με επίκεντρο την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή το περασμένο διάστημα, θέλοντας να εκφράσει την συμπαράστασή της προς τους κατοίκους.

Η κυρία Σακελλαροπούλου αποδεικνύοντας έμπρακτα το ειλικρινές της ενδιαφέρον, επέλεξε  να επισκεφθεί και να διανυκτερεύσει σε ξενώνα πλησίον του οποίου φιλοξενείται σπάνια συλλογή απολιθωμάτων ηλικίας έως 40 εκατομμυρίων ετών, που βρίσκεται στην Λευκίμη, εναν οικισμό 180 κατοίκων, ο οποίος κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς χρειάστηκε να εκκενωθεί τρεις φορές για λόγους ασφαλείας.

Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης της η κυρία Σακελλαροπούλου βρέθηκε ακόμη και στον οικισμό της Δαδιάς. Στην πλατεία της Δαδιάς η  Πρόεδρος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο και εκπροσώπους φορέων, οι οποίοι την ενημέρωσαν για τις καταστροφικές συνέπειες από τις πυρκαγιές στο δάσος. Ανοίγοντας τη συζήτηση η κ. Σακελλαροπούλου μίλησε για την αγωνία που την κατέλαβε, μόλις έμαθε για τις πυρκαγιές στο δάσος της Δαδιάς, για τον επιπλέον λόγο ότι το είχε επισκεφτεί, μετά την εκλογή της στην Προεδρία της Δημοκρατίας, και είχε ξεναγηθεί στο Κέντρο Πληροφόρησης. Αγωνία για την τύχη των αρπακτικών πουλιών, όπως ο μαυρόγυπας, που φώλιαζαν στο δάσος, αλλά και τις ευρύτερες επιπτώσεις από τις πυρκαγιές. Επισήμανε το γεγονός ότι κινδύνευσε ένα ξεχωριστό κεφάλαιο του Εβρου, που είναι ο φυσικός πλούτος, τον οποίο διαθέτει, και τόνισε πως τώρα είναι ακόμα περισσότερο αναγκαία η στήριξη της περιοχής.

Αργότερα, έφτασε στον οικισμό της Δαδιάς ο Πρωθυπουργός, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου θα επισκεπτόταν το δάσος και θα ενημερωνόταν από φορείς της τοπικής κοινωνίας. 

Την δεύτερη ημέρα η κυρία Σακελλαροπούλου παραβρέθηκε στον αγιασμό που τελέστηκε για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σουφλίου, παρουσία του Σεβασμιοτατου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου, κατά τη διάρκεια του οποίου ευχήθηκε καλή πρόοδο στους μαθητές και στις μαθήτριες και  ένα ωραίο ταξίδι στον πλούσιο και συναρπαστικό κόσμο της γνώσης!

Χαρακτηριστικά, η Πρόεδρος ενώπιον των μαθητών έκανε της εξής δήλωση: «Ο τελευταίος καιρός ήταν πολύ δύσκολος για ολόκληρη τη χώρα, με πυρκαγιές και πλημμύρες σε πολλά μέρη. Θα εργαστούμε όμως όλοι μαζί , ώστε σιγά σιγά τα δάση να πρασινίσουν ξανά, η γη να καρπίσει και πάλι, το χαμόγελο να ξαναγυρίσει στα χείλη μας.»

Ως εφαλτήριο της αναγέννησης της περιοχής, θέλοντας να αναπτερώσει την ελπίδα στους πολίτες του Δήμου Σουφλίου, η κυρία Σακκελαροπούλου επέλεξε ως τελευταίο της σταθμό το Πάρκο στο οποίο τον περασμένο Ιούλιο πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Μουριάς με σκοπό να δενδροφυτεύσει μία νέα μουριά που θα σηματοδοτεί την νέα αρχή μετά το δυστυχές συμβάν της πυρκαγιάς του Αυγούστου του 2023.

We use cookies
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.