Εκπαίδευση για την προστασία εργαζομένων και κοινού του Δήμου Σουφλίου σε περίπτωση πυρκαγιάς στον εργασιακό χώρο

Εκπαίδευση για την προστασία εργαζομένων και κοινού του Δήμου Σουφλίου σε περίπτωση πυρκαγιάς στον εργασιακό χώρο

Με την εφαρμογή του νέου Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών συστάθηκε στο Δήμο Σουφλίου Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δημήτριος Δαρούσης και το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, με τη συνεργασία του Πυροσβεστικού Κλιμάκιου Σουφλίου, διοργάνωσαν την απαιτούμενη εκπαίδευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Δημαρχείου Σουφλίου, για την προστασία εργαζομένων και κοινού του Δήμου στο πλαίσιο της  αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.

Η εκπαίδευση αφορούσε την αντιμετώπιση πυρκαγιάς στο κτίριο και την εκκένωση των χώρων εργασίας, εφόσον απαιτηθεί, τη χρήση πυροσβεστικών μέσων και γενικότερα, τις ενέργειες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών. Ιδιαίτερη μέριμνα δόθηκε στην προστασία ΑμεΑ και ευαίσθητων ομάδων πληθυσμού (π.χ. ηλικιωμένων, ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας κ.λπ.) και για άτομα που δεν ανήκουν στο προσωπικό (π.χ. κοινό, προσωπικό εργολάβων κ.λπ.) και μπορεί να βρίσκονται στον χώρο.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι ενημερωμένοι και να εκπαιδεύονται κατάλληλα, ανάλογα με τη φύση των κινδύνων και το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, Σε αυτό το πλαίσιο θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον και ασκήσεις ετοιμότητας               που σκοπό έχουν την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση του προσωπικού, των Υπηρεσιών και των Δομών του Δήμου μας στην περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς στο κτίριο του Δημαρχείου Σουφλίου.

 «Ιδιαίτερα ευχαριστούμε για την συμμετοχή και την πολύτιμη βοήθειά τους στην επιτυχία της εκπαίδευσης το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σουφλίου. Από κοινού θα οργανώσουμε κι άλλες τέτοιες εκπαιδεύσεις σε δημόσια κτίρια του Δήμου μας ώστε οι υπάλληλοι μας να αισθάνονται ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν με ασφάλεια επικίνδυνα φαινόμενα».

We use cookies
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.