Προκηρύσσονται αγώνες δρόμου

Προκηρύσσονται αγώνες δρόμου

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ

Το τελευταίο τριήμερο του Σεπτεμβρίου με τη λήξη του θεσμού “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024”, ο Δήμος Σουφλίου σε συνεργασία με πολλούς από τους φορείς της τοπικής κοινωνίας έχει ετοιμάσει ένα τριήμερο δράσεων αφιερωμένο στον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Κομμάτι της τριήμερης αυτής γιορτής θα αποτελέσουν και οι αγώνες δρόμου DADIA TRAIL RUN - ΑΓΩΝΕΣ ΒΟΥΝΟΥ ΔΑΔΙΑΣ που για πρώτη φορά θα λάβει χώρα στην περιοχή μας στις 29 Σεπτεμβρίου 2024. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την επίσημη προκήρυξη των αγώνων δρόμου. Προσεχώς αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες και για τις υπόλοιπες δράσεις. Οι αγώνες πραγματοποιούνται για πρώτη φορά μετά την καταστρεπτική πυρκαγιά στο δάσος, μια πυρκαγιά που αποτέλεσε ισχυρότατο πλήγμα στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής, τη χλωρίδα και την πανίδα, και φυσικά στους κατοίκους του Δήμου Σουφλίου.

Οι αγώνες αυτοί στο δάσος της Δαδιάς, πραγματοποιούνται κατόπιν πρότασης προς το Δήμο Σουφλίου, της Ομάδας Δρομέων - Μαραθωνοδρόμων Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών «ΟΡΑΜΑ» και του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ, Στρατηγού ε.α. Χαράλαμπου Λαλούση, ο οποίος συνδέεται ιδιαίτερα με την ακριτική περιοχή του Έβρου, όπου υπηρέτησε με ήθος, υπέρτατη αφοσίωση και με υψηλό αίσθημα καθήκοντος, αλλά και ίδιος ως Μαραθωνοδρόμος και μέλος της Ομάδας «ΟΡΑΜΑ»,  έχει συμβάλλει σημαντικά  στον μαζικό αθλητισμό και στο δρομικό κίνημα και σε συνδιοργάνωση του Δήμου Σουφλίου με τον Σύλλογο Εθελοντών και Νεολαίας “ΚΙΝΗΣΟΥ”.

Ο Δήμος Σουφλίου από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την ιδέα αυτή και την αποδέχτηκε πλήρως, αντιλαμβανόμενος την αξία της σύνδεσης ενός αθλητικού γεγονότος με το περιβάλλον και ειδικά τον μοναδικό χώρο του δάσους της Δαδιάς. Οι εθελοντές αθλητές αγώνων ορεινού εδάφους του Δήμου μας, σχεδίασαν και οργάνωσαν τις διαδρομές των αγώνων.

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές προκλήσεις της εποχής μας. Πρόκειται για μια σταδιακή αλλά ραγδαία μεταβολή των κλιματικών συνθηκών του πλανήτη, η οποία επηρεάζει τις φυσικές ισορροπίες, τα οικοσυστήματα και την ανθρώπινη κοινωνία. Τα δάση διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς λειτουργούν ως φυσικές αποθήκες άνθρακα, απορροφώντας μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Ωστόσο, η αποψίλωση των δασών και οι πυρκαγιές καταστρέφουν αυτές τις ζωτικής σημασίας εκτάσεις, απελευθερώνοντας αποθηκευμένο άνθρακα και συμβάλλοντας στην επιδείνωση της κλιματικής κρίσης. Η προστασία και η αποκατάσταση των δασών είναι απαραίτητες για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, αποτελώντας βασικό στοιχείο των παγκόσμιων προσπαθειών για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Για κάποιους επιστήμονες, η κλιματική κρίση θεωρείται παγκόσμια υπαρξιακή απειλή. Οι άνθρωποι καταφέραμε να υποτάξουμε τη φύση για χάρη της ανθρώπινης εξουσίας και του κέρδους. Ωστόσο, η φύση αρχίζει να ανταποκρίνεται νομοτελειακά, γεγονός που μας υποδεικνύει ότι πρέπει να αλλάξουμε άμεσα τις προτεραιότητες της συλλογικής μας ζωής. «Αν δεν πράξουμε τα ελάχιστα οικειοθελώς, θα υποστούμε τα μέγιστα εξ ανάγκης».

Το μήνυμα, λοιπόν, είναι ότι, μέσα από τη στάχτη μπορεί να αναγεννηθεί η ελπίδα αρκεί να υπάρχουν άνθρωποι με αξίες και όραμα. Ας είμαστε όλοι μαζί, ουσιαστικά παρόντες στην προσπάθεια αναγέννησης του δάσους μας, του φυσικού μας περιβάλλοντος, μα και της ίδιας μας της ζωής.

Εδώ, στο ακριτικό Σουφλί, στην πόλη του μεταξιού, μια πόλη με ιδιαίτερη σημασία τόσο πολιτιστικά όσο και στρατηγικά, ελάτε να συναντηθούμε, να τρέξουμε, να χαρούμε όλοι μαζί στην πόλη που ανακηρύχθηκε το 2021 σε “Best Tourism Village” από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, κατοχυρωνοντας για το Σουφλί το σήμα ενός από τους καλύτερους εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμούς. Ας γίνουμε όλοι οι Έλληνες μια μεγάλη ομάδα με τους ακρίτες μας, να δείξουμε το έμπρακτο ενδιαφέρον μας για αυτούς, για να ενδυναμώσουμε το ηθικό των κατοίκων του Έβρου μας, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους και να ενισχύσουμε το αίσθημα της ασφάλειας. Μονάχα με τον τρόπο αυτό, θα συμβάλουμε στη δημιουργία μιας πιο ανθεκτικής και ενωμένης κοινότητας, ικανής να ανταπεξέλθει ακόμη και στις πιο μεγάλες προκλήσεις.

1. Περιγραφή αγώνων:

α. Αγώνας ορεινού εδάφους 16 χλμ. (trail running, υψόμετρο +600)  <<ΓΥΠΑΣ>>

β. Αγώνας μεικτού εδάφους 10 χλμ. (running, υψόμετρο +220) <<ΑΣΠΡΟΠΑΡΗΣ>>

γ. Αγώνας ορεινου εδάφους 6 χλμ. (trail running, υψόμετρο +200)  <<ΓΕΡΑΚΙΝΑ>>

2. Τόπος διεξαγωγής:

                        Περιοχή του χωριού Δαδιά.

3. Τόπος εκκίνησης – τερματισμού:

Χωριό Δαδιά, η πλατεία του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α

(Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής)

4.Ημερομηνία διεξαγωγής:

    29 Σεπτεμβρίου 2024.

5. Ώρα εκκίνησης:

                        α. Αγώνας 16 χλμ. (υψόμετρο +600)     << ΓΥΠΑΣ >>                    :  10:00 π.μ.

                        β. Αγώνας 10 χλμ. (υψόμετρο +220)  <<ΑΣΠΡΟΠΑΡΗΣ>>    10:15 π.μ.

                       γ. Αγώνας 6 χλμ. (υψόμετρο +200)      <<ΓΕΡΑΚΙΝΑ>>    :  10:30 π.μ.

6. Διαδρομή – χρονομέτρηση:

Στον αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με σημείο ελέγχου στην εκκίνηση – ενδιάμεσο – τερματισμό. Οι δρομείς θα φέρουν το chip ηλεκτρονικής        χρονομέτρησης (μιας χρήσεως) μαζί με το νούμερο τους.

 

7.Τροφοδοσία:

Θα υπάρχουν τρεις  σταθμοί ανεφοδιασμού (νερό - coke - μπανάνα) στη διαδρομή των 16χλμ., δύο στη διαδρομή των 10χλμ. και  ένας  σταθμός ανεφοδιασμού (νερό) στη διαδρομή των 6χλμ. Τα υγρά που θα δίνονται στους αθλητές θα είναι σε ατομικές συσκευασίες μπουκαλάκια της μίας χρήσης, τα οποία θα μαζευτούν κατά την διασπορά τους, μετά την χρήση τους. Στον τερματισμό θα υπάρχουν επίσης νερό και διάφορα ενεργειακά αποκατάστασης.

 8. Δικαίωμα συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες δρόμου έχουν αποκλειστικά οι αθλητές/αθλούμενοι και αθλήτριες/αθλούμενες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (γεννημένοι το 2006 και νωρίτερα).

Όσοι είναι μικρότεροι των <18 ετών (γεννημένοι 2007 και αργότερα), συμπληρώνονται υποχρεωτικά τα στοιχεία του γονέα που ασκεί την επιμέλειά του και η υποβολή της αίτησης συμμετοχής σημαίνει ότι ο γονέας δίνει τη συγκατάθεσή του για τη συμμετοχή του παιδιού του στον αγώνα και συμφωνεί με το περιεχόμενο της αίτησης συμμετοχής.

Στους αγώνες επιτρέπεται η συμμετοχή συνοδού. Οι συνοδοί δεν εγγράφονται και δεν χρονομετρούνται.

 9. Δηλώσεις συμμετοχής:

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στην ειδική φόρμα εγγραφής που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Σουφλίου (www.soufli.gr) στο link που ακολουθεί: https://event.athletopia.com/dadia-trail-run

10. Έπαθλα:

Θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρεις πρώτους για κάθε αγώνα, ξεχωριστά για αθλητές και αθλήτριες ανά ηλικιακή κατηγορία όπως παρακάτω:

            α. Γενική κατηγορία

            β. Αθλητές και αθλήτριες έως 40 ετών

            γ. Αθλητές και αθλήτριες από 40+ έως 50 ετών

            δ. Αθλητές και αθλήτριες από 50+ έως 60 ετών

            ε. Αθλητές και αθλήτριες από 60 και άνω

 Επίσης σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής.

11. Μετακινήσεις δρομέων:

                        Η μετακίνηση των αθλητών στο χώρο εκκίνησης μπορεί να γίνει:

                        α. Με το ΙΧ όχημα τους, το οποίο και θα σταθμεύσουν σε ειδικό χώρο. Θα υπάρχουν εθελοντές που θα κατευθύνουν τα οχήματα καθώς και ενδεικτικές πινακίδες.

                        β. Με λεωφορείο από την πλατεία Σουφλίου που θα αναχωρήσει στις 29 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 08:30. Επιστροφή με το πέρας των αγώνων.

 

12. Ιατρικός Έλεγχος Πνευματικά Δικαιώματα – GDPR (General Data Protection Regulation):

α. Κάθε δρομέας οφείλει να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις πριν από τον αγώνα αναλαμβάνοντας ο ίδιος την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής του.

β. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ό,τι πιθανόν συμβεί σε οποιονδήποτε από τους συμμετέχοντες αθλητές, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

γ.  Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή ή αθλήτρια καθώς οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

δ. Οι δρομείς είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για τη σωματική τους ακεραιότητα και παραιτούνται από κάθε απαίτηση εναντίον των διοργανωτών για τυχόν ζημία από οποιαδήποτε αιτία και συναινούν στην ελεύθερη χρήση των ονομάτων και φωτογραφικού υλικού σχετικού με τον αγώνα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

ε. Οι δρομείς δηλώνουν ότι έχουν διαβάσει και αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής και τις σχετικές πληροφορίες της προκήρυξης

στ. Οι δρομείς συγκατατίθενται να δώσουν τα στοιχεία τους για λόγους εγγραφής και ενημέρωσης για επικοινωνία μέσω SMS και email.

ζ. Οι δρομείς συμφωνούν ότι o διοργανωτής μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχουν στο παρόν προκειμένου να τους αποσταλεί πρόσθετη επικοινωνία που αφορά σε ενέργειες μάρκετινγκ, τόσο του ιδίου όσο και των χορηγών του. Δηλώνουν ότι έχω διαβάσει και αποδέχομαι όλους τους όρους συμμετοχής και τις σχετικές πληροφορίες της προκήρυξης.

13. Κόστος Συμμετοχής:

1. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των δεκαπέντε ευρώ (15,00 €)  για κάθε αγώνα, θα κατατεθεί σε λογαριασμό του Συλλόγου Εθελοντών και Νεολαίας “ΚΙΝΗΣΟΥ” θα καλύψει τα παρακάτω:

  • Αριθμό με ηλεκτρονικό chip χρονομέτρησης.
  • Αναμνηστικό μετάλλιο για όλους τους τερματίσαντες.
  • Τεχνικό μπλουζάκι dry-fit για όλους τους συμμετέχοντες.

 2. Οι δρομείς θα ενημερώνονται με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email)

14. Όριο Συμμετοχών:

Ο αριθμός των συμμετοχών δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 500.
Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για τους αγώνες λήγει την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου  2024 (και θα τηρηθεί αυστηρά για τον καλύτερο προγραμματισμό των αγώνων).

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να κλείσουν νωρίτερα την ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης συμμετοχών σε περίπτωση που συμπληρωθεί το ανώτατο όριο.

 

15. Λοιπές πληροφορίες αγώνων:

Ο ιματισμός των δρομέων θα φυλάσσεται σε ειδικό χώρο πλησίον της εκκίνησης και του τερματισμού.

 

16. Σημεία παραλαβής αριθμών - πακέτων συμμετοχής:

            Οι αριθμοί και τα πακέτα συμμετοχής παραλαμβάνονται αυτοπροσώπως από τους εγγεγραμμένους δρομείς στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2024 από το Δημαρχείο του Δήμου Σουφλίου (Βασ. Γεωργίου 180, ΤΚ 68400, Τηλ. 2554350100). Από το stand πληροφοριών του Δήμου (info kiosk), στις 29 Σεπτεμβρίου 2024 που θα βρίσκεται στο χώρο εκκίνησης του αγώνα.

17. Τον αγώνα υποστηρίζει αθλητικά και κοινωνικά η Ομάδα Δρομέων - Μαραθωνοδρόμων Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών «ΟΡΑΜΑ», που έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την πόλη του Σουφλίου και τους ακρίτες του Έβρου.

18. Επίσης τον αγώνα υποστηρίζει η 50 Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, που εδρεύει στο Σουφλί με σημαντική κοινωνική δραστηριότητα και υποστήριξη προς την τοπική κοινωνία.

19. Επικοινωνία

Email επικοινωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ. 2554350100, 6937068347 (Γεώργιος Μπαλτζής, Αντιδήμαρχος)

Σας περιμένουμε να τρέξουμε μαζί!! Επιτυχία θα είναι η μεγαλύτερη δυνατή παρουσία σας στέλνοντας το μήνυμα ότι όλοι μαζί είμαστε δίπλα στους ακρίτες μας.

We use cookies
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.