ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΟΥΦΛΙΩΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ "ΔΩ ΣΤΟΥΝ ΑΠΑΝ ΤΟΥ ΜΑΧΑΛΑ", ΓΝΩΣΤΟΝ ΚΑΙ ΩΣ "ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΣΟΥΦΛΙΟΥΤΟΥΔΑ"

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΟΥΦΛΙΩΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ "ΔΩ ΣΤΟΥΝ ΑΠΑΝ ΤΟΥ ΜΑΧΑΛΑ", ΓΝΩΣΤΟΝ ΚΑΙ ΩΣ "ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΣΟΥΦΛΙΟΥΤΟΥΔΑ"

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

ΘΕΜΑ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΟΥΦΛΙΩΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ "ΔΩ ΣΤΟΥΝ ΑΠΑΝ ΤΟΥ ΜΑΧΑΛΑ", ΓΝΩΣΤΟΝ ΚΑΙ ΩΣ "ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΣΟΥΦΛΙΟΥΤΟΥΔΑ"

Ο πολιτισμός του Δήμου Σουφλίου για μια ακόμη φορά βρίσκεται στο επίκεντρο του πανελλήνιου ενδιαφέροντος!

Ο Σύλλογος "Οι Φίλοι της Μουσικής" που δημιούργησε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, τιμά τον πολιτισμό του Σουφλίου, επιλέγοντας ως πηγή έμπνευσης και κεντρικό θέμα του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Σύνθεσης με τίτλο "Αναμόχλευσις...", το παραδοσιακό Σουφλιώτικο Τραγούδι «Δω στουν απαν’ του μαχαλά» γνωστόν και ως "Σουλτάνα Σουφλιουτούδα".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του φορέα, ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής και τα Σύνολα μουσικής δωματίου της Camerata Junior – Ορχήστρας Νέων των Φίλων της Μουσικής ξεκινούν έναν νέο θεσμό για συνθέτες έως 40 ετών που επιθυμούν να διερευνήσουν τις δυνατότητες πρόσμειξης στοιχείων από την Ελληνική μουσική παράδοση και τον δυτικό ήχο. Για τον λόγο αυτό, κάθε χρόνο θα προκηρύσσει έναν διαγωνισμό σύνθεσης όπου το βασικό θεματικό υλικό θα προέρχεται από την παράδοση και οι συνθέτες θα καλούνται να το αναπτύξουν ελεύθερα σε ένα έργο -κατά το μέγιστο- δέκα λεπτών για καθορισμένο σύνολο.

Ο πρώτος διαγωνισμός θα αφορά τη σύνθεση ενός έργου διάρκειας μέχρι δέκα (10) λεπτών για κουαρτέτο εγχόρδων και θα βασίζεται στο θεματικό υλικό από ένα παραδοσιακό τραγούδι του Σουφλίου, το οποίο μάλιστα είχε συλλεχθεί κατά τη διάρκεια του Ερευνητικού Προγράμματος ΘΡΑΚΗ του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής και ο τίτλος του είναι «Δω στουν απαν’ του μαχαλά». Τα έργα που θα βραβευθούν θα παρουσιαστούν ζωντανά τουλάχιστον σε μία συναυλία των Συνόλων της Camerata Junior και θα ενταχθούν στο ρεπερτόριό τους σε μόνιμη βάση. Θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και θα κριθούν από επιτροπή που θα συγκροτηθεί γι’ αυτό τον σκοπό.

Για να μπορέσει κανείς να πάρει μέρος θα πρέπει να συμπληρώσει μέχρι την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024 τη φόρμα συμμετοχής, επισυνάπτοντας τη σύνθεσή του σε μορφή pdf. 

Ανακοίνωση και φόρμα συμμετοχής://sfm.gr/anamochlefsis-1os-diagonismos-gia-neous-synthetes/ 

Πληροφορίες:

Γραμματεία Δ.Σ. ΣΦΜ

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

We use cookies
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.