Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!

Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάτι ετοιμάζεται και στη δική μας Βιβλιοθήκη

«Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!»

Μείνετε συντονισμένοι!

Η Βιβλιοθήκη του ΚΕ.ΚΟ.Π.Α.Π. Δήμου Σουφλίου ως μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, συμμετέχει φέτος,  στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας που οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας .

Αυτό το καλοκαίρι οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών ανοίγουν  τις πόρτες τους για να υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους φίλους τους, για να διαβάσουν παλιές και καινούργιες ιστορίες, να εμπνευστούν, να εξερευνήσουν, να παίξουν με τη φύση, μέσα από πρωτότυπες δράσεις, να ανακαλύψουν νέες διαδρομές ανάγνωσης.

Ο τίτλος της Καλοκαιρινής Εκστρατείας είναι: “Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!”

Σκοπός της Καλοκαιρινής Εκστρατείας είναι να μετατραπούν οι τοπικές βιβλιοθήκες σε κυψέλες δημιουργικότητας και να αξιοποιήσουν τους αναγνώστες κάθε ηλικίας αλλά και το φυσικό περιβάλλον γύρω από αυτές.

Το κεντρικό βιβλίο αφόρμησης για όλα τα εργαστήρια είναι “Τα Ψηλά Βουνά” του Ζαχαρία Παπαντωνίου, ένα βιβλίο ορόσημο στην ελληνική λογοτεχνία και παιδαγωγική, πάντα επίκαιρο και “ζωντανό”. Οι δράσεις συνδέονται με ένα κεφάλαιο/ απόσπασμα από το κεντρικό βιβλίο και με νεότερη/ σύγχρονη βιβλιογραφία, ενώ οι δραστηριότητες αφορούν σε παιχνίδια που θα υλοποιηθούν στη βιβλιοθήκη ή τον περιβάλλοντα χώρο της, βασισμένα σε τέσσερις άξονες, τη φύση, το νερό, τον ουρανό και τον άνθρωπο. Κάθε εργαστήριο θα αποτελεί και μια νέα διαδρομή για τα παιδιά που θα συμμετέχουν. Έτσι διαμορφώνονται λογοτεχνικές διαδρομές, ποιητικές διαδρομές, μουσικές διαδρομές, τοπικές διαδρομές, κ. ά.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2022 προκύπτει μέσα από την άριστη συνεργασία μεταξύ της ΕΒΕ και του ΕΚΠΑ και συγκεκριμένα με το Εργαστήριο Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Ημερομηνία έναρξης:

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022: Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!: Η αφετηρία

Τα παιδιά έρχονται σε μια πρώτη επαφή με το θέμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022, περιγράφουν τη δική τους διαδρομή από το σπίτι μέχρι τη βιβλιοθήκη τους και δημιουργούν μια διαδρομή ανάγνωσης(ντόμινο βιβλίων) στη βιβλιοθήκη χρησιμοποιώντας τα βιβλία της φετινής ΚΕ.

Τοποθεσία:

Βιβλιοθήκη του ΚΕ.ΚΟ.Π.Α.Π. Δήμου Σουφλίου

Ώρα:

10.30π.μ.

 

Σε όλες τις δράσεις η είσοδος είναι ελεύθερη

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στη Βιβλιοθήκη του ΚΕ.ΚΟ.Π.Α.Π. Δήμου Σουφλίου

Ερμού 2(2ος όροφος)

Τηλ. 2554022209

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

We use cookies
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.